Menu Sluiten

Infraroodverwarming


Infraroodverwarming

Infraroodverwarming ook wel IR verwarming genoemd is stralingsverwarming. De omgeving wordt aangestraald door onschadelijke infrarode warmtestralen. Infraroodverwarming voel je direct, net als de stralingswarmte van de zon. Infraroodverwarming of IR verwarming is een elektrisch lichaam met een verhoogde temperatuur dat energie overdraagt aan een tegengesteld lichaam door middel van elektromagnetische straling.

Afhankelijk van het temperatuurniveau van zowel het uitzendende als het ontvangende lichaam, varieert de golflengte van de infraroodstraling van 730 nanometer tot ongeveer 1 micrometer. De infrarode stralen worden uitgezonden door het lichaam dat de straling uitzendt en gaan vervolgens door een warmtewisselaar of radiator. De warmte van deze straling wordt geabsorbeerd door het ontvangende lichaam en reist door de ruimte tussen de twee lichamen.

Verwarming via infraroodstralen bestaat al sinds het ontstaan van de aarde.Infraroodstralers worden om vele redenen vaak gebruikt in woningen, kantoren en bedrijven. Een van deze redenen is dat ze stralingswarmte produceren die veilig is voor het menselijk oog. Dit type warmte is ook goed voor medische behandelingen waarbij de warmtebron een hoge intensiteit kan hebben zoals bij lasertherapie.Een infrarood sauna, ook wel infraroodcabine genoemd, maakt gebruik van infrarode warmtestraling. Info over infraroodverwarming

Wetenswaardigheden over Infraroodverwarming

In een infraroodcabine wordt voornamelijk gebruik gemaakt van lange golfstraling en middengolf straling. Lange golfstralers geven vooral warmte.

De infraroodverwarming warmtestralen verwarmen niet de lucht maar alleen de objecten en personen in de sauna, daarom is het in een infraroodsauna niet heet maar aangenaam warm. In een Finse sauna wordt juist de lucht opgewarmd. De warmtebeleving in een infraroodcabine en een Finse sauna kun je eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Veel mensen kiezen voor een infraroodcabine omdat ze de hitte van een sauna niet aangenaam vinden maar toch willen zweten en relaxen in een warme omgeving.

Je kunt er in principe onbeperkt gebruik van maken zonder dat dit nadelig is voor je lichaam. Voor sauna gebruik worden vaak infrarood stralingsverwarming panelen gebruikt. Infrarood verwarming warmt de huid sneller op en de warmte dringt ook dieper door in het weefsel dan met de warmte van stoom. Infraroodverwarming is tevens geschikt voor mensen met hart- en vaat ziekten. Idem voor patiƫnten die lijden aan astma of een andere aandoening van de luchtwegen. Kortom, infraroodverwarming biedt tal van voordelen en werkt zeer ontspannend.

Meer info over infraroodverwarming nu op www.infraroodverwarming-dc.be.

Tags

Infrarood Verwarmingspanelen | Infraroodverwarming West-vlaanderen | Infraroodverwarming | Ir Verwarming | Prijs Infrarood Verwarming | Verwarmen Op Infrarood | Verwarming Infrarood West-vlaanderen |