Menu Sluiten

Infraroodcabines


Infraroodcabines

Door infrarood elementen wordt in een infraroodcabine de infrarood warmte opgewekt. Deze elementen geven een directe stralingswarmte die door het lichaam grotendeels geabsorbeerd wordt. Het hart in het lichaam gaat harder pompen en de bloedcirculatie gaat versnellen om de overtollige warmte af te voeren.

Infrarood is niet waarneembaar met het menselijke oog. Infrarood is enkel waarneembaar in de vorm van stralingswarmte. Ideaal zijn infraroodcabines met meerdere types stralers zodat u op elk moment de stralingswarmte kiest die u nodig heeft. Infraroodcabines staan in wellness termen vaak synoniem voor een heerlijke en gezonde ontspanning. Meestal ziet de infraroodsauna er net zo uit als de klassieke houten saunacabine. Essentieel is de straling, niet de warmte van de omringende lucht. Je kan stellen dat een infraroodsauna of infraroodcabine eigenlijk geen traditionele saunacabine is maar wel een stralings- warmtecabine.

Bezoekers van een infraroodcabine gaan bij relatief lagere temperaturen sneller zweten dan bij opgewarmde lucht in een klassieke sauna. Dit komt omdat de infrarode warmte stralen dieper in de huid dringen.

Een infraroodcabine heeft een gunstig effect op spieren en pezen in de benen, armen, heupen, schouders en rug. Een van de doelen van infraroodcabines en infraroodtherapie is het bieden van een warme, comfortabele omgeving waar mensen zich kunnen ontspannen. Een van de voordelen van dergelijke behandelingen kan het vrijkomen van stresshormonen in het lichaam zijn. Sommige onderzoeken hebben zelfs gesuggereerd dat personen die infraroodtherapie ondergaan een vermindering van de symptomen kunnen ervaren die gepaard gaan met een depressie. Andere voordelen kunnen worden ervaren wanneer het lichaam op een constante lichaamstemperatuur mag blijven.

Infraroodcabines hebben ook hun nut bewezen om mensen met ademhalingsproblemen te helpen. In een studie die in het British Journal of Dermatology is gepubliceerd, zijn bijvoorbeeld op infrarood gebaseerde therapieën gevonden die de hoeveelheid tijd die mensen in het ziekenhuis doorbrengen voor ademhalingsaandoeningen verminderen. Dit is waarschijnlijk omdat infraroodtherapieën een warmtebron vormen die de lichaamstemperatuur niet verhoogt. Ook, omdat het immuunsysteem van het lichaam niet wordt gestimuleerd, kunnen mensen sneller genezen van infecties en ziekte.

De effecten van infraroodtherapieën op de huidkwalen van mensen zijn ook onderzocht. Deze behandelingen, vooral die met een lage intensiteit, kunnen mensen helpen die lijden aan psoriasis, eczeem, droge huid en andere aandoeningen. Info over infraroodcabines

Inlichtingen over Infraroodcabines

Infraroodcabines zijn warm van aard en bestaan meestal uit roestvrijstalen frames en wanden. Ze zijn niet verwarmd en bevatten geen elektronica. Er is ook meestal geen airconditioning en er is geen elektriciteit of andere warmtebronnen.

Het doel van infraroodcabines is om een omgeving te bieden die individuen kunnen gebruiken om te ontspannen en tot rust te komen. Een infraroodsauna biedt zowel een plek om te zitten, liggen en te ontspannen, als een manier om zich te ontdoen van giftige stoffen.

Veel mensen hebben gekozen voor warmtetherapie of infraroodtherapie om hun symptomen te behandelen. Hoewel er verschillende mogelijkheden zijn in deze behandelingen, kan de therapie het gebruik van crèmes, massages en douches omvatten. Deze kunnen helpen de pijn te verlichten, de genezing te bevorderen en zelfs helpen bij stress en spierspanning.

Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden dat mensen met bepaalde medische aandoeningen of die vatbaar zijn voor bepaalde ziekten, niet moeten proberen om zichzelf te behandelen. In dit geval is het beste om professionele hulp te zoeken als het individu niet geïnteresseerd is in het nemen van medicatie of gezondheidsproblemen ondervindt.

Het grote voordeel van een infraroodsauna of infraroodcabines is dat je op een rustige manier aan uw gezondheid kan werken op een relaxerende manier. Je dient er evenwel rekening mee te houden dat sommige medicijnen een effect kunnen hebben op de verhoogde bloeddoorstroming en verhoogde zweetproductie. Maar we kunnen besluiten door te stellen dat infraroodcabines de laatste jaren aan een stevige opmars bezig zijn.

Meer info over infraroodcabines nu op www.dc-infrarood.be.

Tags

Advies Infraroodcabines | Health Mate Infraroodcabines | Infraroodcabine Health Mate | Infraroodcabine Kopen West-vlaanderen | Infraroodcabine Prijs | Infraroodcabines West-vlaanderen | Infraroodcabines |