Menu Sluiten

Infrarood Sauna


Infrarood sauna

Een sauna, infrarood sauna of infraroodcabine maakt gebruik van infraroodstralen op het lichaam om warmte af te geven die als stralingswarmte wordt gevoeld. Sauna´s verwarmen het menselijk lichaam voornamelijk door geleidingswarmte en door convectie en straling van de warmtebronnen in het saunagedeelte. Sauna´s worden meestal gebruikt om het hele lichaam te ontspannen en om pijn of vermoeidheid te verlichten. Het is een van de belangrijkste en meest populaire vormen van lichaamsbeweging omdat de infraroodstralen uw bloedsomloop kunnen stimuleren en uw lichaam slanker en gezonder kunnen maken.

De gezondheidsvoordelen van sauna´s zijn te zien op cellulair niveau.

Infrarood licht helpt bij het ontgiften van vetophopingen in uw lichaam. Het kan de stofwisseling verbeteren en helpen bij gewichtsverlies. Infrarood licht bevordert ook de productie van huidcollageen, bevordert de celgroei en is effectief in het bevorderen van de verwijdering van giftige stoffen in uw lichaam. Deze voordelen zijn de reden waarom sauna´s zijn gebruikt om mensen te helpen een gezond gewicht te behouden voor vele jaren.

Een Infrarood sauna komt ook ten goede aan mensen met chronische pijn. Infrarood warmte is met succes gebruikt om pijn veroorzaakt door artritis en ischias te verlichten. Sommige deskundigen hebben zelfs beweerd dat het daadwerkelijk kankercellen kan doden, waardoor het een grote medische doorbraak is. Sauna´s kunnen zeer effectief zijn voor het verlichten van de stress die gepaard gaat met de dagelijkse sleur van het leven.

Studies hebben ook aangetoond dat sauna-therapie kan helpen bij de behandeling van verschillende vormen van kanker. Onderzoek toont ook aan dat mensen die gebruik maken van sauna´s een betere slaap ervaren, wat leidt tot een verhoogde zuurstof- en bloedtoevoer naar de hersenen.

Infrarood sauna´s kunnen ook zeer nuttig zijn voor de behandeling van astma. Dit type astma wordt veroorzaakt door ontsteking van de luchtwegen in de longen. Infrarood licht wordt verondersteld de cellen in de longen te doden, wat kan leiden tot een snelle afname van de symptomen. Dit is mogelijk door het verhogen van de bloedstroom naar de longweefsels en de luchtzakken, waardoor de ontsteking afneemt. Het resultaat is een snelle verlichting van de symptomen van astma. Info over infrarood sauna

De discipline van Infrarood sauna

Andere voordelen van de sauna zijn een betere spiertonus en -flexibiliteit, een betere bloedcirculatie, een betere werking van het immuunsysteem en minder stress. Al deze voordelen worden toegeschreven aan de infraroodwarmte. De warmte van een sauna werkt om de vetten weg te smelten en meer spierweefsel op te bouwen dat zal werken om artritis te bestrijden.

De voordelen van een sauna zijn niet alleen beperkt tot het gezondheidsaspect van het gebruik ervan, maar ook tot de emotionele voordelen van sauna´s. Wanneer een persoon in een sauna is, beginnen ze te zweten, waardoor endorfines vrijkomen in de bloedstroom die helpen bij het bestrijden van stress. Zweet staat er ook om bekend depressies te verlichten en een gevoel van welzijn te geven.

De gezondheidsvoordelen van infraroodcabines zijn talrijk. Mensen die ze regelmatig gebruiken, hebben gemeld dat ze zich jonger en gezonder voelen. Enkele van de voordelen van de infraroodsauna zijn gewichtsverlies, een betere huidskleur en meer energie. Sommige studies hebben zelfs aangetoond dat mensen die regelmatig gebruik maken van infrarood sauna´s minder last hebben van stress, vermoeidheid, depressie en angst. Het is ook een goede manier om een pijnlijke of andere vorm van infectie te behandelen. Het is bekend dat infrarood licht de effectiviteit van de natuurlijke geneeskracht van het lichaam verhoogt. De warmte dringt door in de huid zodat er geen pijn of pijnlijke plekken ontstaan. Er zijn veel verschillende voordelen van het gebruik van een infrarood sauna.

Meer info over infrarood sauna nu op www.dc-infrarood.be.

Tags

Beste Infrarood Sauna West-vlaanderen | Beste Infrarood Sauna | Effect Infraroodsauna | Infrarood Sauna Kopen West-vlaanderen | Infrarood Sauna West-vlaanderen | Infrarood Sauna | Infraroodsauna West-vla |